Nu så…

vardagsrum-juli2007Äntligen har vi kommit rejält igång med renoveringen av vårt sovrum. Det är det rum som ligger på ena gaveln av huset, och vetter mot stallet, som ska delas i två rum och bli sovrum och arbetsrum. Tidigare ägare har använt det som vardagsrum och när vi flyttade in var det storblommiga strukturtapeter och parkettmönstrad plastmatta som klädde väggar och golv. Rummet är ursprungligen på ca 6×3,5 meter. Det fanns 2 fönster och 1 dörr. Vi har tagit upp de gamla fönsterhål som funnits på gavleln och dessutom satt igen den gamla dörröppningen och istället gjort en ny. Mats har även reglat upp en vägg tvärs genom rummet med en dörröppning i. Man kommer alltså vara tvungen att gå genom arbetsrummet för att komma in i vårt sovrum.

Idag har jag målat andra stykningen på det sista fönstret som ska sättas i…nu är det bara en strykning kvar och sedan ska det sättas i till helgen. Det blir så fint med de nya fönstren. Vilken skilland mot de perspektiv fönster som sitter där idag.

Har hunnit med att beställa färg till snickerierna från Gysinge idag oxå. Jag kommer att måla dem i ca 60% grön jord. Det passar så bra till tapeterna vi valt. Ska bara lyckas komma på nåt bra sätt att tillverka en bård oxå. Vill så gärna ha en smal bård längst upp mot taklisten. Har letat lite på nätet och hittat några som skulle passa bra…nu ska jag bara lyckas göra liknande själv!

Mats har tillbringat helgen med att spackla och slipa tak och väggar och jag tror att efter ytterligare en slipning är det nog klart för tapetsering. Jag är så nöjd med tapetvalet…det kommer bli så bra.

Annonser
Published in: on december 8, 2008 at 12:16  Comments (1)  

The URI to TrackBack this entry is: https://ekenasgard.wordpress.com/2008/12/08/nu-sa/trackback/

RSS feed for comments on this post.

One CommentLämna en kommentar

  1. […] ett år. Den åttonde december förra året skrev jag mitt första inlägg (som går att läsa här)och sen dess har det blivit några stycken till. Ungefär två i veckan så en del måste vi ha […]


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: