Tradera – vad finns inte där?

Tradera är en helt fantastisk sida. Man kan ju verkligen hitta precis vad som helst. För fem år sedan fick jag en matservis i födelsedagspresent av min mamma. Det är en gammal servis som vi hittade på Förmedlingscentralen i Tyringe. Den tillverkades av Rörstrand 1943-1952 och jag tycker jättemycket om den. När jag fick den var det ”bara” en matservis, om än med många delar, och jag hade väl inga direkta tankar på att komplettera den. Men så när vi flyttade till vårt hus i Strömsnäsbruk råkade jag tappa hela kartongen där servisen låg nerpackad, kunde ju blivit katastrof, men allt utom såsskålen klarade sig. Jag var ändå ledsen men gick för första gången in på Tradera och tittade och otroligt nog så fanns det just då en såsskål till salu. Jag vann den auktionen och efter det var jag fast. Såhär i efterhand inser jag att jag betalade alldeles för mycket för just den såsskålen för flera till har funnits utlagda efteråt till mycket lägre pris. Och jag har faktiskt köpt en till som såldes ihop med uppläggningsfat jag ville ha men då var jag var ju bara så glad att jag hittade vad jag sökte.

Nu efter fem år har jag lyckats köpa på mig ganska mycket delar, bland annat en soppterrin som jag är allra gladast över eftersom de är ganska ovanligt att hitta det till serviser och de brukar vara dyra. Nu är matservisen helt komplett men jag har dessutom lyckats få tag på kaffekanna, gräddsnipa och sockerskål samt nu senast köpte jag sex kaffekoppar med fat och assietter för ynka 100 kr. Assietter hade jag innan men det gör ju inget att jag har fler än 12. Nu är det tekannan och tekopparna som står högst på önskelistan, samt fler kaffekoppar förstås.
p1180007 Delar av min fina servis.

Förra veckan köpte jag vita lampsocklar. En rak och en sned som ska ha glaskupa samt en enkel för bara glödlampa. Vet inte var jag ska ha dem men tycker mycket om såna lampor. Nu fattades ju glaskuporna men vi har ganska många såna ändå, och de kostade bara 50 kr.

Igår köpte jag 8 st porslinsisolatorer som är 25 mm höga och 18 st som är 19mm höga för löjliga 14 kr styck inklusive frakt. På Gysinge får man betala 45 kr för en! Dessa kommer vi att använda tillsammans med tvinnad elsladd i kökstaket till armaturerna där. Vi kommer använda dem på fler ställen i huset oxå för jag tycker det är så fantastiskt fint.
p1180005 Lampsocklarna

Blocket är en annan stor favoritsida. Där har vi handlat mycket de senaste åren. När man vill ha gamla möbler så är det ju dit man får vända sig, eller till diverse loppisar och antikaffärer som jag besöker så ofta jag hinner. Just nu letar jag sängar och sängbord samt tegel till taket.

Annonser
Published in: on januari 18, 2009 at 15:11  Kommentera  

The URI to TrackBack this entry is: https://ekenasgard.wordpress.com/2009/01/18/tradera-vad-finns-inte-dar/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: