Vår utmaning!

Eftersom vi haft lite av de här klassika vårförkylningarna fram och tillbaka nu i några veckor har det inte hänt någonting invändigt sedan jag tapetserade Antons rum. Utomhus har vi dock jobbat lite med vårstädning. Räfsat och gjort iordning, och igår jämnade Mats till gårdsplanen efter att de som gräver ner våra elledningar blivit klara. Sen harvade han hela planen oxå och nu ser det riktigt trevligt ut.

Men eftersom det inte händer något med renoveringen just för tillfället tänkte jag att jag kunde lägga upp lite förebilder på hela huset. Så är det kanske lättare att göra sig en bild av hur det ser ut och vad vi har att jobba med… Bilderna är från 2007 och visar hur det såg ut när vi fick tillgång till huset.

foreritning-med-rumsnamn Planlösningen som den såg ut när vi flyttade in.

Vi börjar med Hallen!
p71400262 Så här det såg ut när man klev in genom ytterdörren, ja förutom pappen på golvet då som vi ju lagt ut för att vi höll på att måla om.

p71500351 Här har vi målat den dörr som tidigare satt in till badrummet (vi har ju nu en gammal spegeldörr där) och taket.

p71400281
Mot ytterdörren såg det ut så här. här var vi tvungna att lägga nytt golv å den yttersta biten eftersom det klinkergolv som låg där låg på masonit och nästintill alla fogar och några plattor hade lossnat, fogarna var sitället igenfyllda med gödsel och smuts. Vi satte oxå upp lite panel för att det skulle se lite trevligare ut.

p3160001 Så här ser det ut nu istället…
Antons rum!
p7140012 Med det gamla fönstret kvar.

Majas rum!
p7140018 Det som varit Antons rum fram tills nu.

Badrummet!
p7140017 Badrummet som det såg ut innan, det har jag ju redan visat men jag tar med det ändå.

Köket!
p7140023 Inte alls vår smak men ändå okej…men det är dumt planerat och dessutom har inredningen börjat ramla sönder. Bakstyckena på lådorna lossnar t ex och på hällen är en platta trasig. Fläkten låter mycket men funktionen är under all kritik… men det får vänta lite.

p7140024 Hällen och kaklet som jag verkligen längtar tills vi ska riva bort.

p7160046 Utrymmet bredvid köket som är omöjligt att utnyttja på nåt bra sätt. Här har vi ju nu tagit bort trappan och gjort dörröppningen in till arbetsrummet.

p7160048 Mittemot trappan mot framsidan på huset och dörröppningen in till det som då var vardagsrum.

Vardagsrummet!
vardagsrum-juli2007 Det här har oxå varit med tidigare…

Som synes hade de förra ägarna en förkärlek för furu vilket vi inte alls har. Eller vi har inget emot furu men vi gillar inte obehandlad furu överallt. Mörkt och instängt kändes det och det första vi gjorde var att måla om taken i hallen och köket med vit färg så det skulle bli ljusare. Vi målade om alla väggar oxå bara för att fräscha upp lite så länge men vi använde billigaste möjliga färg eftersom allt ska rivas ut så småningom. Sen målade vi oxå alla snickerier i vitt eller ljusgrått och det har gjort mycket skillnad men det är fortfarande instängt eftersom det inte finns fönster åt alla håll och altanen/kupan på framsidan stjäl så mycket dagsljus.

Annonser
Published in: on mars 16, 2009 at 10:45  Comments (4)  

The URI to TrackBack this entry is: https://ekenasgard.wordpress.com/2009/03/16/var-utmaning/trackback/

RSS feed for comments on this post.

4 kommentarerLämna en kommentar

  1. Tyckte att det kändes som mycket med våra femtiotalsmasonitskivor överallt. 😀 Men ni har det värre! Jag måste ju erkänna att det känns betydligt lättare att riva ut sådant som är väldigt nedgånget och slitet och förfulat, men sådant som är hyfsat modernt och någorlunda funktionellt… Jaa… klurigare helt enkelt. Vilket jobb ni har framför er!

  2. …och det där kaklet var verkligen bara för fult…

  3. Jo det är en hel del jobb men det är samtidigt väldigt kul att börja från det vi har och ”göra om det” till vad vi vill ha. Fast jag hade ju betydligt hellre sett att huset varit orört förstås. Samtidigt slipper vi ta hänsyn till en massa gammalt och det är ju enklare på ett sätt.

    Att riva ut det har vi inga problem med 😉 Vi tycker båda att det är väldigt fult och inte speciellt funktionellt heller med den stora hallen och kökets planering…men jag förstår vad du menar. Äldre tiders planlösningar tycker jag ofta har väldigt stora fördelar både praktiskt och estetiskt så även om vi ändrar mot hur huset såg ut ursprungligen (troligen) så bottnar ju den planlösning vi valt i äldre tiders byggande. //Sophie

  4. 2001 var jag i nån lantlig hotell i Österrike under en helg. I rummet fanns det furugolv, obehandlad furupanel pa väggarna, obehandlad furupanel i taket, en obehandlad furudörr, obehandlade furumöblar (säng, skåp, bord, stolar mm.) och ett furufönster. Vi pratade om ”furuförgiftning” där 😀


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: