Lite småfix i badrummet.

De senaste veckorna, eller månaderna blir det väl nu, har arbetet nätan bara kretsat kring den gamla ladan. Några andra utomhusprojekt har vi oxå hunnit med men inne händer det inte så mycket, men lite pågår ändå och bland annat i badrummet har jag hunnit med en del småfix.

Jag har målat om smygen och fönsterbrädan i fönstret. När vi renoverade badrummet hade vi tänkt att samtliga fönster och smygar i huset skulle vara vita och att fodren kunde ha annan färg. Men när vi sen faktiskt testade att måla smygarna i samma färg som fodren i sovrummet och arbetsrummet insåg vi att det var mycket finare. Och mycket mer praktiskt dessutom…eftersom det inte blir gula ringar efter allt man ställer i fönstren när man har annan färg än vit. Nu har jag målat i ca 60% grön umbra precis som fodren var tidigare i badrummet. Jag passade på att måla om både fönsterfodren och dörrfodren oxå för jag var inte nöjd med resultatet sen innan. Jag slarvade första gången och då är det lika bra att göra om det ordentligt istället för att irritera sig på det varje gång man är i badrummet….man borde lära sig nån gång tycker jag, att det aldrig lönar sig att slarva. Bättre göra det bra från början!

P8120006 Fönstret som vi tänkt oss det först.

P5250003a Och så här blev det nu istället.

P5250004a Närbild, helt plötsligt ser man ju dekorbrädan i framkant på fönsterbrädan, när den var vit försvann den ju nästan mot väggen.

Jag har oxå passat på att lacka badrumsskåpet. Det var bara betsat innan och ytan var då lite sträv och den drog åt sig mycket damm, men nu har jag lackat skåpet 2 gånger med halvmatt interiörlack som jag hade hemma. Går fort och det blir bra. Faktiskt bättre än jag trodde. Jag ville inte ha det så blankt som fernissat blir utan jag var ute efter en sidenmatt yta och det blev det verkligen. Syns inte så mycket skilland på foto kanske men skåpet har fått en djupare lyster och är mjukt och lent att ta på. Det blev jättebra.

P5250002bNu fattas bara beslagen…och det är inte det lättaste i världen att hitta rätt sort!

Vårt lilla badrumsskåp som sitter över handfatet har jag aldrig visat förresten. Det har vi snickrat själv…eller Mats då. JAg har fernissat det. Skåpet blev precis som vi tänkt oss men ytbehandlingen är jag missnöjd med. Det blev mycket blankare än jag ville (vilket det ju blir med fernissa) så egentligen skulle jag vilja slipa det och börja om, men just fernissa är ju inte så där ruskigt kul att slipa bort… det får vara istället. Även detta skåpet saknar beslag…nu saknas bara en kommod under handfatet för att badrummet ska vara helt klart. Vi får väl se när det blir av.

P5250011 Spegelskåpet.

Förresten har jag ju målat klart piedestalen som jag visat innan. Den blev jättefin och pryder sin plats i just badrumet nu. Det är nästintill obligatoriskt att ha en piedestal med en palm på i sekelskiftesinspirerade rum tycker jag!

P5250007 Svart. En fantastiskt trevlig kulör att måla med måste jag säga, iallafall när det gäller linoljefärg.

Annonser
Published in: on maj 25, 2009 at 10:02  Comments (8)  

The URI to TrackBack this entry is: https://ekenasgard.wordpress.com/2009/05/25/lite-smafix-i-badrummet/trackback/

RSS feed for comments on this post.

8 kommentarerLämna en kommentar

 1. Droppformade empirbeslag?

  Vad fina fönstret blev! Hela, på något vis! Kul med före&efter! 🙂

 2. Blev jättesnyggt med den gröna umbran på hela fönstret! Ramar liksom in fönstret bättre på nåt sätt!

  Badrummet i sin helhet är kanonsnyggt, vad är det för golv? Har sett en plastmatta i liknande mönster som jag funderar på att lägga in i vår blivande tvättstuga, inte är det en sån ni lagt in? isf gick det bra att lägga den diagonalt? Eller är det klinker?

  Förvirrade frågor, men jag är lite nyfiken!

 3. Tack så mycket! ja det ser onekligen mer helt ut nu.

  TorpSara: Ja såna beslag hade passat bra…ska bara hitta dem. Tips?

  BergagårdensLina: Vi har lagt klinker så jag vet inte hur det skulle bli med plastmatta. //Sophie

 4. Jag måste bara hålla med vad gäller det där med att slarva… Jag har upptäckt att det är något jag har börjat med på sista tiden när det gäller målning. Jag har av någon anledning lite för bråttom fast jag innerst inne vet att resultatet blir lidande. Varför är människan så snar att ta genvägar kan man fråga sig?

  Badrummet ser i alla fall jättefint ut och fönstren blev jättefina med foder och smyg i samma kulör!

 5. Snyggt badrum!

 6. Tack så mycket. //Sophie

 7. Hej vilket snyggt badrum. Vart har du fått tag i lampan ovan badrumsskåpet? Vad heter den?

  mvh

  Anita

 8. Hej!

  Tack så mycket. Vi trivs själva väldigt bra med badrummet. Lampan kommer faktiskt från Ikea. Den heter Lillholmen och kostar 99 kr. Verkligen ett fynd tycker jag. Lamporna i taket är ur samma serie. //Sophie


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: