Nu ska ni få se…

Idag blev vi helt färdiga med takläggningen på framsidan. Alla pannor ligger på plats och svinglarna är klara. Vi har en del städning kvar och byggställningarna står kvar men vilken enorm skillnad det ändå är. Det saknas såklart även takfotsbrädor, nock och vindskivor samt hängrännor. Men det får ju komma när baksidan är bytt oxå.

Förra måndagen såg huset inte alls ut som det gör idag… Grannen som kom ner och hälsade på (som inte varit här sedan i höstas) sa att hon inte alls kände igen huset. Och det är ju BRA!

huset före veikkos renovering 2 Så..före-före.

P5220151...före…

P7150021 …och efter!

Jag kan inte annat än känna ren lycka över att vi äntligen tagit detta stora steg i renoveringen och faktiskt blivit av med kupan och fått på ett så vackert tak. Varje människa borde få förmånen att nångång bo i ett hus med enkupigt tegel på taket! 😉 Man får ro och harmoni i själen av det…iallafall om man jämför med vad jag känt inför huset tidigare. Nu skäms jag inte längre över hur vi bor även om det är långt kvar. Men just att vi påbörjat renoveringen utvändigt gör att det känns lättare och proportionerna på huset är så mycket bättre nu.

P7150023 En mycket vacker kulturskatt!

Att ha rivit kupan är nog den allra största visuella och estetiska förändringen som vi kommer att göra på huset och gården överhuvudtaget. Framförallt är det den del av renoveringen som flest människor kommer reagera mycket över förmodligen. Det finns väl ingen som kan missa att vi faktiskt tagit bort en utbyggnad på 5×8 meter från huset…det är ju nästan ett eget hus! Fast boytan invändigt som försvunnit är bara ynka 10 kvadrat så där påverkar det betydligt mindre. Och för vår egen skull känns det så mycket lättare att se huset. I och med att vi nu blivit av med kupan har vi börjat på allvar känns det som. Det finns ett slut på det hela och nu är vi mycket närmre.

Sist en hälsning till våra vänner som tyckte att Mats bonnabränna på vaderna var hemsk redan under midsommarhelgen!

P7140010 Dalle och Maria denna bilden är till er!!! 😀

Annonser
Published in: on juli 15, 2009 at 22:12  Comments (3)  

The URI to TrackBack this entry is: https://ekenasgard.wordpress.com/2009/07/15/nu-ska-ni-fa-se/trackback/

RSS feed for comments on this post.

3 kommentarerLämna en kommentar

  1. Så nu är du bonne på riktigt Mats när du tom lyckats få bonnabränna på benen 🙂

  2. najs! vi kommer börja på vårt andra 1800-talshus till hösten. kul att se vad ni gör, ska försöka lägga ut lite bilder mm när vi kommer igång på carljohanfredric.blogspot.com

  3. Ser toppen ut! Inget dåligt jobb ni gjort!!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: