Och där flög nocken…

Idag, och inatt, har det stormat rejält här hemma. Jag har gått runt och känt efter drag i hela huset och faktum är att inga av de fönster vi satt i drar det i men däremot perspektivfönstren är otäta de flesta. Och då har vi ändå satt i tätningslister i allihop (fast i gummi) för det fanns inte när vi flyttade hit. Skönt att alla de fönstren ska bytas nu inom ganska kort tid.

För övrigt har, som kanske framgår av rubriken, nocken blåst av. Rätt som det var landade hela den 16 meter långa tränocken på gräsmattan 10 meter från huset. Landade rakt över vårt nya lilla plommonträd som jag fick i Maj när jag fyllde år så det klarar sig nog inte. Massor av bark och ett par av de fem grenar som fanns försvann. Tråkigt.

Fast värst är förstås att nocken faktiskt bara lyfte. Den bit som ligger på badrumsutbyggnaden ligger orörd men den på framsidans utbyggnad har hamnat snett den också. Och det fortsätter regna och blåsa nåt så infernaliskt. Nu har vi gått hela eftermiddagen och kvällen och väntat på att även tegelpannorna ska börja glida, eller snarare lyfta, från taket. Vi som inte hade nåt speciellt inplanerat till helgen får nu lägga krut på att lägga på nocken igen. Får förstärka fastsättningen ytterligare. Mats har förankrat den men det är rejäla kastvindar här för tillfället. Och jag antar att vinden tagit sig in under och sen helt enkelt lyft den uppåt bara. Då dras ju spiken med…Kanske aldrig hänt med tegelnock men det är ju så fint med vår tränock.

Jag har inte varit nere och kollat men till råga på allt lär vi nog ha vattenpölar i källaren också efter allt regnande. Nu när takavvattnignen är nertagen har vi problem med fuktgenomslag på källarens främre väggar. Det kommer försvinna när vi hänger upp de nya rännorna och kan leda bort vattnet som kommer från taket men det hjälper ju inte just nu. Hoppas verkligen de kommer snart så vi kan fortsätta med panelen också och få huset något sånär tätt inför vintern. Hade känts bra. Hoppas på bättre väder i veckan så vi kan jobba på ute.

Published in: on oktober 4, 2009 at 21:39  Comments (2)  

The URI to TrackBack this entry is: https://ekenasgard.wordpress.com/2009/10/04/och-dar-flog-nocken/trackback/

RSS feed for comments on this post.

2 kommentarerLämna en kommentar

  1. Det är roligt med gamla hus, men det är också frustrerande. Precis när man tycker att något är klart så dyker det upp något nytt. Jag kan inte påstå att jag alltid tycker det är charmigt.

  2. ush lät inte så bra det där men verkar ju som ni klarat er hyfsat från några större skador. Jag har en stor björk ett par meter in på grannens tomt som nästan hänger över vårat hus. Han skall ta ner den till våren men det hjälper inte så värst mycket just nu när alla höststormar börjar köra igång.

    Här skall det iaf vara fint väder ett par dagar så jag hoppas ni hinner med mycket

    //Pelle


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: