Signe Grå

Igår hämtade vi en liten kattunge. En söt liten sak som redan satt hunden på plats genom en rejäl nosbränna. 🙂 Det är bra för det kan nog behövas att hon är lite tuff eftersom hunden är så mycket större…fast väldigt snäll och inget hellre vill än att leka och vara nära kattungen hela tiden. Vi hade egentligen bestämt att vi inte skulle skaffa någon ny katt innan vi lyckas fånga in vildkatten men så fick vi veta för ett par veckor sedan att katten kanske inte alls är EN katt utan någon av en grannes TRE okastrerade gula hankatter som springer runt i området. Det gör ju situationen så mycket svårare och en av grannens grannar som vi pratade med sa att de påstår att deras katter aldrig lämnar gården…vilket naturligtvis inte är sant. Att tre hankatter skulle nöja sig med att stanna hemma känns ganska osannolikt även om de kommer dit och äter varje dag.

Hur vi ska göra nu vet vi inte. Kattfällan står kvar ute och lyckas vi fånga någon av dem får vi väl åka dit med den och prata med dem om problemet. Iallafall kände vi att vi inte kan vänta med att skaffa katt nu bara på grund av detta. Så hittade vi en helt oemotståndlig liten tjej som dessutom fanns bara en liten bit från oss. Hon kommer dock att få stanna inomhus tills hon blivit större och det passar ganska bra att det är vinter nu får då brukar de inte vara så sugna på att gå ut.

PA290008 Signe Grå.

Hon har snabbt funnit sig väl tillrätta och verkar trivas alldeles utmärkt med att ha ständigt sällskap av Anton som busar eller kelar med henne. Går Anton följer hon efter…och hon sov en stund i hans säng igårkväll. Sen flyttade hon in till oss när vi la oss och fann direkt sin plats på Mats mage. Där låg hon och spann som bara den tills vi släckte och sen sov hon hopkurad vid min huvudkudde hela natten.

Att det blev just den här katten kan tyckas lite lustigt så här i efterhand för när vi kom fram till huset hon bodde i insåg jag att det troligen fanns ett byggnadsvårdsintresse hos familjen. Jag var tvungen att fråga och hon berättade gärna. Det var så roligt att prata med någon annan som hade samma intresse som vi har. Hon frågade om jag ville komma in och titta och jag blev verkligen glad för det syntes ju på huset att de bemödade sig om att bevara detaljer och exteriör.

Det var ett gammalt missionshus som de köpt för ett antal år sedan och mycket fanns bevarat i huset från 1922 när det byggdes. Väggmålningar och massor av dubbel pärlspont, takpaneler och foder och lister samt alla golv tror jag. De hade flyttat köket för några år sedan och då fått tag på ett gammalt kök från en granne. Ett jättefint med pärlspontsluckor nedtill och 50-talsskåp med sluttande nederdel och skjutluckor som överskåp. Nu funderade de dock på att flytta tillbaka köket till ursprungsplatsen så att huset återfick sin originalplanlösning. Det var verkligen roligt att se hur det såg ut även invändigt och kul att träffa någon som bodde så nära som delade byggnadsvårdsintresset för det är ju inte direkt ett stort område tyvärr!

Vi blev kvar ända tills Anton sa att han var hungrig och jag körde hem full av ny inspiration. Det brukar vara så när man fått se något bevarat och fint och när man dessutom fick prata färger och material med någon som visste vad man pratade om blev det inte mindre intressant direkt. Jag är jättetacksam för att jag fick komma in och se hur deras hem såg ut!

Published in: on oktober 30, 2009 at 11:13  Comments (2)  

The URI to TrackBack this entry is: https://ekenasgard.wordpress.com/2009/10/30/signe-gra/trackback/

RSS feed for comments on this post.

2 kommentarerLämna en kommentar

  1. Jo det är snack om katt här hemma oxå men vi ahr ju 3 hundar och troligen fler på gång så jag vill itne ha in ett djur till.

    Jag är lite för hispig att det inte skall funka ihop med terriers.

    vi har nämligen lite möss i huset som Hanna tycker vi löser med en katt i huset..

  2. Terrier ska väl vara ganska bra på musjakt också annars? Lätt att det blir för många djur men jag tror inte du behöver vara orolig att katten ska få det kämpigt med hundarna…antingen busar de ihop (iallfall när katten blivit större) eller också får ni tag på den sortens katt som inte nedlåter sig till att umgås med hundar och då kommer den att bestämma över dem och sätta dem på plats så det visslar om det… 😉 Möss är inte roligt i huset och vår Iris (stora katten) är en riktigt duktig jägare. Vi hoppas på att Signe också ska bli duktig. //Sophie


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: