Plastblommor i höstmörkret?

I veckan tyckte jag att mina Mårbackor som blommat troget under hela våren och sommaren och fortfarande sätter nya knoppar började se lite risiga ut. De behöver nog vila och fast det känns trist att sätta ner dem i källaren när de ännu blommar har de åkt dit nu. Jag hoppas verkligen att de överlever men eftersom de står i tvättstugan bör jag kunna komma ihåg att ge dem lite vatten nån gång ibland.

Jag funderade på vad jag skulle välja för blommor istället och fastnade då för Azaleor. Köpte två vita och de står nu,som jag nämnt tidigare, i sovrummet. Azaleor har tidigare känts svåra så jag har aldrig vågat köpa några och jag undrar om jag lyckas hålla liv i dem. De ska hållas fuktiga och inte stå i direkt solljus eller över varma element. I sovrummet har vi ett fönster där det inte finns något element under så det passar ju utmärkt tänkte jag. De är verkligen fina men jag är lite förundrad över att de inte luktar någonting överhuvudtaget. Det finns massor av krukväxter som inte luktar gott om blommorna men de brukar åtminstone lukta grönt. Dessa luktar ingenting hur jag än anstränger mig och med deras lite frasiga blommor och blanka gröna blad ser de ut som plastblommor nästan.

PA300006 Vita Azaleor med stänk av rosa.

Vi tände lite ljus i sovrummet härom dagen men nu tänkte jag visa lite bilder i bättre ljus på just det rummet som har hunnit bli lite mer inrett sen i våras. Jag letar efter ett sängöverkast att byta till men har inte hittat vad jag söker ännu. Jag skulle vilja hitta ett sånt rosa/vinrött gammalt vaddtäcke som är sytt i glansigt tyg och väldigt tungt. Ett sånt tror jag skulle bli fint ihop med tapeterna och resten av rummet. Jag ska se om jag hittar tyg i varje fall så jag kan sy ett men jag vet inte var jag ska leta riktigt. Har inte ansträngt mig så mycket heller om jag ska var ärlig.

PA300013 Vi är så glada att vi valt att måla fönstersmygarna i samma färg som fodren i rummen. Det blir så mycket mer ombonat.

Golven i sovrummet och arbetsrummet har börjat förändra sig. I början fick vi några ruskiga repor när hunden gjorde rivstarter efter katten och de syntes väldigt tydligt. Men nu verkar det som om det dels inte blir så kraftiga märken av hennes klor och dels som om de hon gjorde i början försvunnit en hel del för de syns inte alls så mycket längre. Kanske börjar det blir en hårdare yta på golvet. Rent blir det iallafall när jag skurar och nu har jag köpt en skurborste med hårdare borst för att se om det kan göra jobet ännu effektivare.

Det börjar bli dags att ta fram fönsterlampor också tror jag för det är så mysigt att kunna tända lampor i fönstren istället för att använda taklamporna. Jag får väl leta i gömmorna på ovanvåningen… så länge får levande ljus stå för myset och egentligen skulle man vilja använda det hela tiden men vi kan ju inte lämna dem utan uppsikt så då får det bli lampor i det här rummet.

PA300011 Väggljusstakar som jag köpte för några år sedan på Jysk.

Annonser
Published in: on november 4, 2009 at 11:22  Comments (7)  

The URI to TrackBack this entry is: https://ekenasgard.wordpress.com/2009/11/04/plastblommor-i-hostmorkret/trackback/

RSS feed for comments on this post.

7 kommentarerLämna en kommentar

 1. Hej! Vilken fin färg ni har på era fönsterfoder och smyg. Visst blir det bra när man målar in i samma kulör. Jättesnyggt ihop med tapeten också.
  Lyktorna var fina, tänk vad man kan hitta på Jysk 🙂

  Tack för din kommentar hos mig.
  Jag länkar gärna till dig, hoppas det är OK.

  Ha det gott!

 2. Ja det blir verkligen mycket trevligare med samma färg.

  Ja ibland gör man fynd på lite oväntade ställen…
  Du får såklart gärna länka till mig. Jag har redan lagt till dig i min länklista! 🙂 //Sophie

 3. Jag gillar Azaleor jättemycket, men lyckas alltid ta död på dem. Själv har jag idag klippt ner mina fuchsior och mina pelargoner och förpassat dem till källaren.
  Apropå kök och diskbänkskant så laddade jag upp en bild som du kan hitta å den här adressen
  Ett gammalt kök
  kollar du till höger så ser du en bänk med en rejäl kant. Det är nog den enda av mina bilder som har en kant, de andra har som du skriver en skiva på väggen. Själv är/var jag förälskad i skänken till vänster och försökte på alla sätt få in den i vårt kök, men den var helt enkelt för stor.

 4. Tack! Har sett den bilden själv i nån tidning innan tror jag men inte reflekterat över kanten den gången… Skänken är verkligen ståtlig. Passar inte i vårt kök dock…men vi ska försöka få in ett mindre/enklare skänkskåp ändå.

  Azaleor är fina men jag är lite orolig över mina…undrar just hur länge de överlever…och mina pelargoner hoppas jag också klarar vintern, Klipper du ner pelargonerna innan vintern också? Jag brukar vänta tills våren men de är så stora så det skulle kanske behöva göras nu egentligen. Det finns så många olika råd och tips om hur man gör bäst så man vet inte vilka man ska följa. //Sophie

 5. Jag klipper ner mina pelargoner nu. Har just nu källaren full med klippta pelargoner och fuchsior och köksfönstret fullt med små krukor med pelargonsticklingar. Det blir lättare att hantera pelargonerna om man klipper ner dem tycker jag och de blir ändå risiga. Åtminstone mina.

 6. Åhhhh älskar lyktorna!! Är ute efter just såna men är ursvårt att hitta såklart.

 7. Ja jag letar själv nya för när vi flyttade till vårt nya hus gick båda glasen sönder. Jag har dock sparat dem för kanske kan man hitta nys glas men ännu har jag inte lyckats!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: