Gott nytt år!!

Ett nytt år och vi hoppas att det bjuder på bra saker. Hoppas att vi vid årets slut har ett nytt kök och hall. Att panelen utvändigt är klar och alla fönster bytta. Kanske hinner vi även med att göra en del i stallet och äntligen får lite tid över för att renovera och måla lite av de möbler vi har i källaren…

Vi lyckades i sista minuten bli klara med gaveln under 2009 iallafall. Mats spikade upp fodren till andra våningens fönster på nyårsaftonsmorgon… 🙂 Nu kan vi ge oss på baksidan och ta oss runt huset till utbyggnaden på framsidan. Den ska såsmåningom rivas och därför förblir framsidan halvklar ett tag till.

Det övre fönstret blev bra. Vi funderade mycket fram och tillbaka på vilka mått det skulle ha för att se bra ut.

Gaveln är klar.

Proportionerna på fönstret blev bra. Vi skulle förmodligen kunnat ta lite större också utan att det hade stört men detta blev bra och det är så roligt att äntligen ha en sida helt klar. Helheten som vi sett framför oss så länge kan nu även andra se… Röret som sitter på stupröret är trist men behövs tills vi grävt ner någon sorts uppsamlare för annars får vi vatten i källaren. Antennkabeln ska kapas men Mats var inte så sugen på det igår när det var 15 minus… 😀 Antennen satt tidigare högst upp på kupan och därför krävdes så mycket mer kabel. Nu har vi gömt den bakom panelen. Jag ville helst att vi skulle sätta upp antennen inne på logen under taket men det gick inte Mats med på.

Det skulle verkligen vara trevligt om vi lyckades hitta stolar och bord som passar oss samt ett skåp och en byrå till sovrummet också under året. Jag har ringt på några annonser på skåp och byrå nu men tyvärr väntat för länge och redan dagen efter att annonsen kommit in har de varit sålda. Verkar som om just den sorten vi söker är eftertraktade, och väldigt ofta tyvärr vitmålade. Vi vill ha originalfärgen…nåväl, skam den som ger sig.

Igår när vi firade nyårsafton här hos oss var vi sex vuxna vid bordet och vi fick samla ihop stolar av fyra olika modeller att sitta på… stolar är verkligen en bristvara hos oss. Men det är inte så lätt att hitta vad man söker om man inte vet riktigt vad man vill ha! Vi söker gamla stolar som passar till ett större slagbord som vi kommer ha senare. Minst åtta stolar som helst är likadana men iallafall lika varandra. Vi får väl se vad vi hittar.

Vädret har slagit om och vi har några centimeter snö igen och kallt som bara den för att vara i Skåne. Men fint är det…

Kallt och stilla.

Som tack för att vi var här igår på nyår fick vi ett set med tvålkopp och tvålpump av våra vänner. Jättefina som passar utmärkt i vårt badrum. De vet ju att vi gillar gammaldags och lantligt och jag har letat men inte hittat något som jag tyckt om så detta var verkligen perfekt.

Visst blev det fint?

Under kvällen kom även grannarna förbi när de var ute och gick. De tackade för att de fått ha sina hästar på vår betesmark och gav oss en fin liten ljuslykta.

Mysigt!

Nu är det som sagt ett nytt år och dags för nya utmaningar. Men idag blir det mest mys framför Tv:n skulle jag tro…

Annonser
Published in: on januari 1, 2010 at 14:22  Comments (2)  

The URI to TrackBack this entry is: https://ekenasgard.wordpress.com/2010/01/01/gott-nytt-ar/trackback/

RSS feed for comments on this post.

2 kommentarerLämna en kommentar

  1. Gott nytt år på dig också! Det är tyvärr väldigt många fina gamla möbler som blivit förstörda av den vita färgen. Man önskar att de kunde nöja sig att måla möbler som var dåliga på något sätt. Jag har till och med sett Äppletmöbler som man målat vita. Jag såg ett Äpplet klädskåp som någon målat shabby chic. Alltså det såg så fel ut. Äpplet är inte direkt shabbychic möbler. Eller så är det jag som inte begriper något.

  2. Eller är det just begriper du faktiskt gör… 😉 Det är väl de som målar om gamla möbler som inte begriper tycker jag!! //Sophie


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: