Hur blev det innifrån då?

Ja det glömde jag ju visa. Naturligtvis blir det en del skillnad från insidan också att byta fönster. Tyvärr är det inte lika positivt där. Vi byter ju till mindre fönster och eftersom vi inte renoverar invändigt nu blir det inte några snygga smygar direkt.

Här är nästan förebilden bättre än efterbilden… 😉

Innan jul såg det ganska trevligt ut vid matplatsen (även om det inte alls är som vi vill ha det förstås) men nu gör det inte det längre. Isolering och trasiga gipsskivor och naken stomme. Men fönstret är fint åtminstone…

Efter…om man nu kan kalla det det!

Förutom hålet runt fönstret har vi udda stolar vilket inte direkt förhöjer känslan av att det är inrett… Men men… jag återkommer i det ärendet senare.

I köket ser det väl ännu ganska vettigt ut. Vi får se hur det blir när vi brutit sönder kakel och gips där också för att byta fönster. Det kan i mina ögon inte bli sämre men många tycker faktiskt att vårt kök är helt ok och vi har fått frågan om vi redan bytt kök… jag har svårt att förstå det men smaken är ju olika!

Jag längtar tills vi rivit ut även detta fönstret…julblommorna får stå där så länge. Jag har tänkt plantera ut dem men nu verkar det omöjligt med den vinter vi har fått.

Tänk vilket ljusinsläpp det kommer bli här när det blir ett helt fönster. Det är ändå bättre nu redan i och med att vi minskat ner takfoten kraftigt och höjt den. Men ändå känns fönstret helt överflödigt idag för man ser inte ut om man inte står på tå och då är det väl ingen vits… Lysrörsarmaturerna i taket är också en designmässig höjdpunkt 😉 Usch…jag kan knappt vänta på att få slänga ut dem och allmogepanelen i taket.


Från utsidan ser det idag ut så här vid köksfönstret.

Här sitter det åtminstone papp men den är ganska trasig vid det här laget. Sen har de lagat och lappat med tretexbitar lite varstans. Och några foder har det aldrig kommit upp på något av fönstren på baksidan så det är egentligen ett under att det inte kommit in mer fukt på stommen än vad det gjort. Vi är tveksamma till om det suttit något större fönster här tidigare. Rent proportionerligt och symmetriskt för huset borde det gjort det men vi har hittills inte funnit några sådana spår. Ska bli intressant att se hur det ser ut under panelen.

Annonser
Published in: on februari 1, 2010 at 19:30  Comments (2)  

The URI to TrackBack this entry is: https://ekenasgard.wordpress.com/2010/02/01/hur-blev-det-innifran-da/trackback/

RSS feed for comments on this post.

2 kommentarerLämna en kommentar

  1. Ja, det tar lite på det estetiska sinnelaget att bo i det hus man samtidigt renoverar. Men allt blir ju bara bättre med tiden… Och det finns många tillfällen att fira – varje steg man kommit igenom!

  2. Ja det är sant. Men ibland känns det bra tröstlöst att ha trasiga fönstersmygar och lister som saknas överallt. Då är jag glad att jag har sovrummet och arbetsrummet så man kan njuta någonstans. //Sophie


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: