Man ska inte ropa hej förrän man kommit över bäcken!

Nej man ska verkligen vara försiktig med vad man säger. I mitt inlägg för ett tag sedan skrev jag om att våren var på väg. Det är ju väldigt svårt att tro när det ser ut såhär utanför fönstren idag.

Värsta snöovädret. Man kunde knappt se ut.

Fast en halvtimme senare såg det ut så här…

Strålande sol och takdropp.

Vädret har skiftat fram och tillbaka flera gånger idag, det är ganska blött och geggigt överallt och sen fryser det över natten så det blir isbanor. Mats har lyckats tömma hela planen framför huset på snö så vi har faktiskt barmark där även om det ligger höga snövallar runt om och snön som ligger på marken utanför är ca 30 cm tjock. Resultatet av hans slit är iallafall det önskade. Vattnet har slutat rinna in i källaren och golvet där nere har torkat upp. Skönt.

Snön smälter av solens strålar på dagen och sen blir det kallare igen på natten. Visst hade det varit skönt om det regnat bort på nån dag men vilka problem det hade blivit med vattnet då. Nä detta är egentligen mycket bättre. Det hinner torka upp en del iallafall och även om jag så gärna vill ha vår nu och skulle vilja hitta lite vårblommor på väg upp så är jag glad att det smälter i lagom takt. Dagsmeja heter det när snön försvinner av solens strålar. Visst är det ett vackert ord?

Annonser
Published in: on mars 14, 2010 at 20:54  Kommentera  

The URI to TrackBack this entry is: https://ekenasgard.wordpress.com/2010/03/14/man-ska-inte-ropa-hej-forran-man-kommit-over-backen/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: