Så vad hände i helgen?

Vi hade ju planerat så bra och bestämt oss för att arbeta hela helgen med huset så att vi verkligen kom nånstans. Lyckades vi?

Ja jag tycker faktiskt att det gick väldigt bra. Mest gjorde vi dock under torsdagen (på själva huset iallafall) Det var fint väder och vi var ute precis hela dan allihop. Det är så skönt nu när Maja är så stor att hon kan vara ute och det räcker att man är i närheten. Man måste inte bära eller underhålla utan hon roar sig själv ensam eller tillsammans med Anton.

Vi hade väl tänkt komma en bit längre på huset men det blir lite knasigt när man tänker: Åhh så skönt med helg så vi är lediga i 4 dagar och kan arbeta hemma! Men inte tänker: Åhh det är helg så då är brädgården stängd och vi kan inte hämta mer brädor! Det var nämligen precis det som hände. Vi hade pratat om att vi behövde köpa mer papp och det fixade vi så vi hade hemma men vi tänkte inte på att brädorna började tryta… Mats panelade iallafall så långt han kunde och det innebär att baksidan och ena kortsidan på badrummet nu är klara. Det enda som fattas är dropplisten där nere men den är uppkapad och väntar bara på att bli målad. Det blev verkligen skillnad och det är så skönt att se ytterligare en bit av huset färdig. Vi har kommit mer än halvvägs nu och det är riktigt trevligt.

Titta så fint det blivit med tre likadana fönster och ny hel panel. Den här biten av huset har inte fått nån omvårdnad på många, många år så det var verkligen på tiden.

Mindre charmerande innan baksidan blev omhändertagen.

Jag blir så väldigt glad när jag ser de här efter-bilderna på huset. Hur vi (tycker jag) lyckas jättebra med att plocka fram ett torp av det 90-tals schabrak vi faktiskt köpte för snart 3 år sedan. Vi är så nöjda med valen vi har gjort än så länge. Färgsättningen och avvattningssystemet till exempel. Eller panelen som är kilsågad, alla de små detaljerna tillsammans ger ett häftigt slutresultat.

Ytterligare en sak som är väldigt skönt är att vi nu kunnat riva ställningen på baksidan. Den har stått där under hela vintern i väntan på att vi skulle bli klara. Fast å andra sidan ser man källaren tydligare nu och den stör ju intrycket en hel del. Vi har från början (läs jag) tänkt sätta i gamla gjutjärnsfönster i väggen istället för det perspektivfönster som sitter där idag. Jag har tänkt att man kan sätta ett under varje fönster som finns ovanför. Mats har varit mindre positiv till att göra hål i muren och så där men han har nu åtminstine sagt att det är inga problem att byta det fönster som redan sitter där. Jag har nu funderat på om man då skulle sätta dit ett likadant som de andra vi byter till. Jag vill gärna ha två så det blir jämnt och vi får in så mycket ljus som möjligt i källaren men vi får väl se hur det blir. Dörren ska bytas till en pardörr för att vi ska kunna få in veden lättare, men det ligger inte direkt överst på att göra listan… 😉

Förutom den irriterande missen med att hämta mer brädor så flöt helgen på bra. Vi hann med en massa annat. Mats har kluvit upp all ved klart och jag hann räfsa hela trädgården (vilket är en bedrift med tanke på hur stor gräsmatta vi har…) Sen hann jag faktiskt longera min Tessi ett par gånger också och det var riktigt kul. En hel del städning blev det också. Bland annat logen fick sig en rejäl omgång eftersom vi på måndagen fick besök av en familj som ville beställa lister till sitt hus av oss. Roligt!

Annonser
Published in: on april 9, 2010 at 19:12  Comments (3)  

The URI to TrackBack this entry is: https://ekenasgard.wordpress.com/2010/04/09/sa-vad-hande-i-helgen/trackback/

RSS feed for comments on this post.

3 kommentarerLämna en kommentar

  1. I vår källare där det faktiskt är gamla fönster kvar så är det fönster med spröjs.

  2. Vilken otrolig skillnad det blir! Jag är mycket imponerad av allt arbete ni lägger ner! Hoppas verkligen att ni orkar hela vägen fram!

  3. Asta: Ja ni har ganska hög grund också väl? Det kommer nog att se bättre ut att sätta samma fönster som på resten av huset faktiskt. De blir ju till och med lika stora eftersom vi har full höjd på grunden på baksidan…

    Samuel: Tack! Verkligen roligt att höra. Man tappar lätt bort att man faktiskt gör så stor skillnad ibland när man håller på. OCh det är lätt att man tapapr sugen och inte tycker att man kommer nånstans men vi är ganska övertygade om att vi kommer att orka fullfölja vad vi gett oss in på. Mycket eftersom vi gjort det en gång innan och lärt oss enormt mycket men även för att vi mestadels tycker det är roligt att hålla på med. Just nu är det rätt trist bara för vi bor mitt i ett halvfärdigt hus och det är ganska påfrestande. //Sophie


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: