Trädgården kommer igen…

I år ser jag tydligt att vi har mycket mer vårblommor än både i fjol och året dessförinnan. Det är som i vår förra trädgård, och i de allra flesta övergivna eller misskötta trädgårdar, att när man börjar rensa och ta hand om dem igen så gror det som legat gömt. Vi har mycket Scillor i det som jag kallar solgropen men där kommer även Krokus, Gullvivor och en del andra blommor, Scillorna har mer än fördubblat sig sen förra året och det är roligt att se att det händer saker även om det finns så lite att utgå från. Mest glad är jag över att där faktiskt kommer Vitsippor. Vitsippor är så starkt förknippat med vår och med min barndom för mig. Hos mamma växte det enorma mängder och jag plockade stora buketter på väg hem från skolbussen. Och nu har jag i min egen trädgård. De är så sköra och små och ändå kan de förvandla marken till ett vitt hav på våren. Vitsipporna och Gullvivorna är nya för i år, de har inte synts till i gräsmattan tidigare.

Jag blir så glad av att se dem.

I rabatten mot logen är nu allt som jag planterat på väg upp. Det är också väldigt roligt. Jag fick en del nya blommor av mamma och min svägerska ifjol och sen köpte jag flera sorter via Tradera och alla har tagit sig. Nu har jag ganska många sorter av de gamla traditionella torpväxterna att sätta i mina rabatter så småningom.

Åhh vad jag längtar tills huset är klart på framsidan så jag kan få göra rabatter där. I gräsmattan där jag satte blommor när vi flyttade hit finns nu bara blåsipporna kvar. Jag vet inte riktigt var jag ska göra av dem, om de ska stå i stenpartiet eller om jag ska ha dem i de lutande rabatterna i solgropen sen… Nu står de så länge mitt i gräsmattan och lyser blått.

Blåsippan ute i gräsmattan står…

I helgen var det så fint väder och vi passade på att gå en tur ut i skogen. Våren är definitivt min favorit årstid och så som det är nu skulle det gärna kunna få vara länge… Det porlar och glänser i bäckarna och allt känns så hoppfullt och lovande på något sätt!

Olles bäck. (Jag kallar den så för den kommer från hans mark och går över vår.)

Anton hittade en STOOR al!

Vår fina Ella var med oss såklart!

Published in: on april 27, 2010 at 22:37  Comments (2)  

The URI to TrackBack this entry is: https://ekenasgard.wordpress.com/2010/04/27/tradgarden-kommer-igen/trackback/

RSS feed for comments on this post.

2 kommentarerLämna en kommentar

  1. Ja visst är det vååååår nu! Härliga bilder 🙂

  2. Tack så mycket för tipset, jag har läst artikeln och håller nu på och googlar för att läsa mer om gomma pane.

    Jag vet ju tyvärr inte vilken sorts färg de använt men ska kolla om det står mer om det någonstans, har redan hittat ett par bra länkar.

    Ha en härlig onsdag i solskenet!

    Kram,
    Maria


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: