Jag har fått en Award.

Av Maria som har bloggen Javabönan har jag fått en award. Roligt att få uppskattning tycker jag så jag tackar så hemskt mycket.

Med awarden kommer en uppmaning att lista sådant som gör en glad. Svårt att göra en lista av för det är ju en massa olika saker men nåt ska jag väl kunna få ihop.

Jag blir glad av våren… inte just nu kanske när det ösregnar ute och är bara grått och trist. Men annars är just våren min absoluta favoritårstid. Då kommer ljuset, värmen och livet tillbaka till naturen. Det är svårt att inte vara glad när solen skiner och björkarna fått musöron, vitsipporna gör marken lysande vit och fåglarna sjunger så man knappt hör vad man tänker.

På våren kommer också blommorna som även de gör mig väldigt glad. Blommor har alltid haft en väldigt speciell plats i mitt hjärta. Mitt första ord var just blomma och mamma kallade mig Ferdinand när jag var liten 🙂 Jag har tillbringat oräkneliga timmar på promenad med min mormor längs grusvägen hemma hos mamma och plockat bukett efter bukett med vitsippor, hundkex, smörblommor, blåklockor och massor av andra sorter.

Jag blir glad när jag hittar något jag letat efter till huset eller trädgården. Det kan vara möbler eller små detaljer eller en växt som jag gärna vill ha i trädgården. Just det att inte kunna hitta allt direkt gör glädjen i att finna det så mycket större. Talesättet att lönen gör det mödan värt passar väldigt bra in på min filosofi över att skaffa saker.

Men framförallt blir jag glad av mina barn och deras skratt, av att diskutera och resonera med Anton och höra hans kloka och underfundiga svar på livets stora frågor. Av att mysa med Maja och få en klapp på kinden av hennes varma lilla hand när man som bäst behöver det, av att få förmånen att vara en del i deras liv och se deras uppväxt. Att få dela det med Mats och att aldrig behöva känna mig helt ensam för jag har min familj så nära mig.

Natruligtvis finns det massor av andra saker som också gör mig glad men listan skulle bli så lång om jag skulle skriva allt…

När man får en award innebär det också att man ska skicka den vidare till några som man tycker förtjänar den. Jag har valt ut några bloggar som jag inte läst så länge och som jag inte är så flitig med att kommentera på som jag skulle vilja, men som jag hoppas blir glada av att få den här awarden av mig. Det är bloggar jag tycker om och som gör mig glad.

Where the forests ends

Litet Torp

Mitt Paradis

Annonser
Published in: on maj 15, 2010 at 21:44  Kommentera  

The URI to TrackBack this entry is: https://ekenasgard.wordpress.com/2010/05/15/jag-har-fatt-en-award/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: