Vi jobbar på.

Faktiskt är det inte för att vi ska flytta som det saknas inlägg på denna bloggen. Eller jo det är det men det är inte för att vi slutat jobba utan snarare tvärtom. Vi vill inte lämna huset i ett helt ofärdigt skick. Både av respekt för huset och för vår egen skull. Vi hade ju inte planerat att hitta ett nytt hus nu och massor av saker här är inte färdiga. Nu hinner vi långt ifrån göra allt men en hel del försöker vi hinna med åtminstone. Vi gör hela utsidan färdig men det blir inte så som vi hade tänkt. Istället behåller vi utbyggnaden på framsidan och vi har satt ett fönster till i köket. Huset stämmer nu med det foto vi har från Svenska Gods och Gårdar nästintill iallafall. Det stämmer också utvändigt med det förslag byggnadsantikvarien gav oss och det känns bra att lämna det med de möjligheterna till nästa ägare.

Just nu är det bara lite målning kvar på utisdan. All panel är uppe och alla foder och knutar. Mats har också satt upp fönsterbleck på alla fönster och hängrännor och stuprör runt om huset. Vi har byggt en ny trappa. Det blir en trappa i trä. Egentligen borde det varit en i natursten eller eventuellt en enkel i betong men det finns inte tid till det och de nya ägarna blev nöjda med den vi gjorde.

Tänk att denna ytterdörren kunde bli så mycket trevligare med bara lite färg…

Det blev bra mycket mer välkomnande med en dörr i samma gula som fönsterbågarna. Dörren fick ett helt annat utseende även om det bästa varit en gammaldags klassisk panelad pardörr. 🙂

När Mats hade satt upp foder och knutar (som bara var grundade med Gysinges utomhusgrundfärg som är vit) på utbyggnaden såg vi väldigt tydligt att vi valt rätt färgsättning. Det blir mycekt finare med varmgrå foder än med vita. Huset ser mycket mer harmoniskt och vilsamt ut. Vi har alltid strukit två gånger innan före uppsättningen så vi har inte sett huset så här innan. Roligt att vi fick bekräftat för oss själva att det blev mycket bättre med grått än vitt.

Här ser man att knutarna och fodren är vita till skillnad från vindskivorna som är grå.

Resten av huset är faktiskt klart runt om utvändigt. Och det arbete vi ska göra förutom målningen utomhus är en del snickeri inomhus. Det ska sättas smygar runt alla fönster och foder till dessa. Sen ska fönsterhålen lagas där vi satt i de mindre fönstren. Bara lite kvar nu men vi har nog att göra fram tills vi flyttar…

Här är framsidan färdig. Det blev verkligen så bra som vi tänkte oss det med färgsättning och allt.

Baksidan så som den en gång såg ut… åtminstone upptill. Källaren har ju tillkommit förstås.

Gaveln som tidigare bara hade ett fönster på ovanvåningen och ett högt placerat där nere. Nu blev det bara ett fönster där nere nu också för där hade inte suttit ett till och det hade hamnat inne i väggen mellan Maja och Antons rum om vi satt i det.

Annonser
Published in: on juni 29, 2010 at 14:03  Comments (5)  

The URI to TrackBack this entry is: https://ekenasgard.wordpress.com/2010/06/29/vi-jobbar-pa/trackback/

RSS feed for comments on this post.

5 kommentarerLämna en kommentar

  1. Huset har verkligen blivit jättefint! Måste kännas roligt för de nya ägarna att få ett så fint hus 🙂

    Lycka till med flytten!

  2. Huset har verkligen blivit jättefint! Måste kännas roligt för de nya ägarna att få ett så fint hus.

  3. Hej!
    Vilken färg är det ni har målat med? Skulle gärna få färgkoden=) /ulrika

  4. Vad är det för fönster ni använt? Med vänlig hälsning, Kalle

  5. Lång tid innan du får svar men det är elitfönster som vi använt. Köpte dem trärena och kopplade med äkta spröjs. Tyvärr säljer de inte fönstren så längre utan bara målade om jag förstått rätt.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: