Våra Djur.

Vi delar gården med några djur. Vår förhoppning är att det ska bli fler i framtiden men just nu tar renoveringen så mycket tid i anspråk att det får vänta lite.

Tessi Mon (Tessi) f.1997
En travare som följde med gården. Den förre ägaren hade flera travare och jag fick Tessi av honom när vi flyttade hit. Jag påbörjade inridningen men sen kom en massa annat mellan…som Maja till exempel 😀

Lina f.2006
Antons Lina

En liten busig shetlandsponny som vi köpte när hon var 1 år. Anton rider(åker) på henne ibland och han säger att han ska galoppera fort med henne sen när han blir större.

Ella f.2006

Vår storpudel som inte ser ut som en pudel. Alla frågar vad det är för en hund. Men sen har vi henne heller inte klippt som en pudel för det är inte speciellt praktiskt här ute i skogen och leran. Hon är typiskt pudelhoppig och överenergisk när det kommer folk. Älskar katterna och vill helst vara med dem hela tiden.

Iris f.2007
PC060009

Vår eminenta smådjursjägare. Hon är fenomenal på att fånga både smådjur och fåglar (fåglarna tycker vi dock hon kunde låtit bli). Hon är en sån där katt som är extremt bra på att klättra också och det är inte sällan man får syn på henne längst ut på nån gren eller uppe under nocken på logen. Iris har funnits med oss från det att vi flyttade hit. Under första dagarna här hörde vi nåt som pep och vi försökte lokalisera det…efter ett tag hade vi letat oss upp till ett stengäre 200 meter från huset. Där smög en liten ensam kattunge runt. Vi matade henne med korv men hon var mycket skygg. Dagen efter kunde vi dock fånga henne direkt när vi kom med maten. Jag gissar att hon var 7-8 veckor och att hon följt efter sin mamma och sen inte hittat tillbaka. Första dygnet hos oss var hon jätterädd och gömde sig mest under badkaret…men sen dess är hon en riktigt social katt som alltid följer med oss när vi går nånstans och gärna sover i våra sängar.

Signe f.2009

Vår allra nyaste lilla katt. Busig som tusan och följer Anton var han går. Får bara vara inne än så länge när hon är så liten. Sover helst på våra huvudkuddar eller på axlarna när vi sitter i soffan.

Annonser
Publicerat on november 4, 2009 at 12:22  Kommentera  

The URI to TrackBack this entry is: https://ekenasgard.wordpress.com/vara-djur/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: